Minoritatile religioase din Pakistan au de acum sansa istorica a alegerii de parlamentari non-musulmani

Minoritățile religioase din Pakistan au salutat, ceea ce ele intepreteaza ca fiind “o victorie rară”, decizia Curții Supreme a țării, de pronunțare a unei hotărâri reper, la începutul acestei luni, privind participarea grupurilor minoritare la alegeri.

Curtea a decis că reprezentanții non-musulmani, care au locuri alocate in alegeri, să fie selectati prin intermediul votului secret efectuat în rândul grupurilor minoritare, și nu prin liste de partid.

Minorităților le sunt, în prezent, alocate 10 locuri în Parlamentul național.

Michael Javed, un fost parlamentar creștin, a salutat verdictul ca fiind unul istoric și a declarat, conform Radio Vatican, că hotărârea a venit ca o ușurare mare pentru minoritățile din ce în ce mai frustrate.

“Niciun creștin sau hindus sau oricare alt membru minoritar nu putea deveni membru al Parlamentului, dacă nu oferea mită sub veșmântul finanțării partidelor și chiar și atunci fara vreo asigurare că va obține scaunul promis”, s-a plâns el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.