Controlul asupra Internetului ramane in mainile SUA, in ciuda promisiunilor anterioare

In ciuda promisiunilor anterioare, SUA refuza sa predea controlul asupra Internetului, informeaza Serviciul specializat NETCreator, citand un raport recent Sputnik.

În ciuda planurilor de predare a controlului asupra Internetului catre un organism internațional, pana la sfârșitul anului 2015, Statele Unite ale Americii raman, din cate se pare, pe aceeasi pozitie. Desi acest termen se apropie rapid, guvernul a extins rolul sau de supraveghere, cu inca un an, rezervandu-si dreptul sa-si mențina controlul chiar mai mult.

Infiintata in 1988, scopul Corporatiei pentru Alocarea de Nume si Numere de Internet (ICANN) este acela de a coordona numele de domenii la nivel global, informeaza NETCreator [https://netcreator.ro] . Inca de la crearea sa, corporatia non-profit a fost supravegheata de către Departamentul de Comerț al SUA.

Tocmai din aceasta cauza – ICANN având o infrastructură extrem de importanta și de vasta – faptul ca tot Internetul se afla sub controlul unui singur guvern, devine cel putin tulburător, asa incat, în interesul cooperării internaționale, Statele Unite ale Americii au fost de acord să cedeze controlul, odată cu expirarea actualului contract cu ICANN, de la sfârșitul lunii septembrie.

Inainte, insa, de aceasta data, SUA a anunțat – in urma cu o zi – că va prelungi contractul, împingând astfel data de predare a puterii asupra Internetului, cu încă un an.

Predarea acesteia, ceea ce ar presupune amplasarea ICANN sub umbrela unei “comunități multilaterale globale”, a primit un sprijin larg din partea intregii lumi, aproape 150 de țări sustinand planul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.