Provocarea pentru Biserica ramane, sa fie capabila sa inteleaga realitatea digitala

Care este contribuția Papei Francisc in rețelele sociale? Ce provocări prezinta cultura digitală pentru Biserica – și ce provocări prezinta Biserica pentru cultura digitală? Acestea au fost doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul unui interviu amplu, ieri, cu Mons. Lucio Adrian Ruiz, care gestionează Biroul de Servicii de Internet al Vaticanului și este secretar al Secretariatului pentru Comunicații, instituit de Papa la sfârșitul lunii iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mons. Ruiz a spus, pentru Radio Vatican, că punctul fundamental ramane dialogul:

“Trebuie să existe un dialog între oameni, iar Papa Francisc caută să utilizeze și sa evidențieze utilitatea tehnologiei, ca factor care faciliteaza dialogul autentic” – afirma Radio Vatican, citandul pe Mons Ruiz.

“Nu vă fie teamă de noile tehnologii și moduri de a spune același lucru pe care Biserica l-a spus dintotdeauna de-a lungul istoriei”, a spus el.

Mons. Ruiz a continuat să spună:

“Biserica a însoțit întotdeauna cultura și a folosit fenomenele culturale, pentru a transmite Evanghelia, pentru a vorbi despre Iisus, pentru a genera o întâlnire a persoanei, cu Dumnezeu”.

“Din partea noastră, atunci, provocarea care ramane, este aceea de a fi capabili să înțelegem realitatea digitala, în asa fel incat sa realizam punti de traversare a decalajului digital”.

“Aceasta reprezinta”, a spus Mons. Ruiz, “o invitatie: Să profitam de provocarea culturala și sa o traim”.

Vezi si: Biserica si Internet, real si virtual – Ing. Catalin Ion (LANSARE de carte) [https://lacasuriortodoxe.ro/redactia-lacasuri-ortodoxe/16753-biserica-si-internet-real-si-virtual-ing-catalin-ion-lansare-de-carte.html]

Demonstratie de stiinta si credinta in Slobozia, in ziua Sfintei Mari Mucenite ECATERINA (foto – video) [https://lacasuriortodoxe.ro/comunicate/16747-stiri-slobozia-demonstratie-de-stiinta-si-credinta-in-slobozia-in-ziua-sfintei-mari-mucenite-ecaterina-foto-video.html#/files/2014/11/DSC00097.jpg” target=“_blank]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.