Un fotomodel se destainuie: o sedinta de modeling in prezentare de lenjerie mi-a schimbat viata

Multe fete au adesea fantezii de genul cum sa devina fotomodel, sau cum sa ajunga sa prezinte moda, dar pentru o femeie tânără – care a petrecut opt ​​ani de viață in acest “vis” si care a vazut pericolele acestei industrii – se pare ca a fost suficient incat sa isi schimbe viata pentru totdeauna. Ea a sperat ca povestea ei, despre descoperirea lui Hristos… la Hollywood, sa ii inspire si pe altii, asa incat a oferit un interviu, in urma cu o zi, publicatiei americane Christian Post.

In interviul cu pricina, fostul fotomodel de top, Nicole Weider, aminteste cum, la varsta de 17 ani, ajunsese sa creada că daduse lovitura cea mare, după ce a inregistrat un real succes în aceasta industrie, la scurt timp după mutarea ei in Los Angeles. Numai ca, după șase ani:

“Ceea ce mulți din afară percep a fi strălucire și glamour, de fapt s-a dovedit a fi o lume a întunericului și a distrugerii, din care am iesit luptandu-ma cu o depresie profundă, la vârsta de doar 23 de ani”.

“Vreau să va spun ca le-am văzut pe toate”, a declarat Weider, pentru Christian Post.

“Am văzut multe celebrități, în fața mea, drogandu-se, am văzut modele cu care lucram, infometandu-se si distrugandu-se singure, orice vă puteți imagina – am văzut totul, de aproape și personal”.

In plus, odata, la o sedinta foto speciala, realizata de casa de moda america bazata pe produse de lenjerie de dama Victoria’s Secret – cunoscuta pentru recrutarea de supermodele de top din întreaga lume – Weider avea sa ramana socata, după ce i-a fost dezvaluit gradul in care fotoshop-ul (modelaj si prelucrare foto) este folosit in campaniile lor. Incidentul avea s-o hotarasca sa-si schimbe pentru totdeauna perspectiva asupra modeling-ului și s-o motiveze să se întoarcă spre o viata dedicata lui Hristos.

“Cred că lucrul cel mai șocant pe care l-am descoperit, a fost cand am lucrat cu comerciantul Victoria’s Secret, doar ca dublura pentru corpul uneia dintre fetele fotomodel, iar unul dintre asistenții fotografului retusa imaginile pe unul dintre monitoare”, își amintește ea.

“El mi-a divulgat cum sunt prelucrate prin programe photoshop imaginile in timp real, si am ramas complet uimita, intrucat exact acolo, în fața mea, toate imaginile acestor supermodele frumoase (si chiar erau superbe) erau retușate, incat nu mi-a venit sa cred”.

“Erau foarte mult retușate, li se facea gâtul lung, iar una dintre fetele fotomodel, care avea o multime de pistrui, [astfel] a fost scăpata de ei. Asta mi-a schimbat complet perspectiva asupra întregii industrii de modeling, incat am putut avea ochi pentru o alta experienta”.

Fostul fotomodel, care ulterior avea sa lanseze o publicatie dedicata stilului crestin de viata, destinata adolescentilor, a declarat că, deși timpul petrecut la Hollywood a lăsat-o sfasiata si pierduta, nu regreta nicio clipa ca a lucrat in aceasta industrie, intrucat a condus-o, în cele din urmă, catre Dumnezeu.

“Sunt atât de norocoasa că aceste circumstanțe au avut loc în viața mea, fiindca prin aceste provocări și obstacole, am descoperit că nu modeling imi ceruse de fapt Dumnezeu sa fac și am realizat că imi puteam folosi aceasta experienta pentru a aduce, în cele din urmă, slava lui Dumnezeu”, marturiseste ea.

“Din fericire, prietenul meu mi-a vorbit despre Dumnezeu și darul Său de mântuire și cum mi-as putea transforma viața pentru El; că exista un mod prin care sa-mi indrept viata catre Dumnezeu, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care parasisem industria”.

Weider, acum căsătorita si mamica, a lansat chiar si o carte cu detalii suplimentare despre parcursul ei: Sfaturi și Trucuri pentru a rămâne cea care sunteti – un proiect care, conform autoarei, spera sa le ajute pe fetele tinere sa îmbrățișeze adevărata lor identitate, prin modestie si valorile crestine solide.

“Am simtit cu adevarat ca Dumnezeu mă chema să împărtășeasc povestea mea fetelor adolescente, in special, pentru că au existat ani din timpul adolescentei mele, in care incepusem sa urmez o cale greșită”, a spus ea.

“Tocmai de aceea, ma rog ca, prin această carte, sa-si poata descoperi chemarea si pasiunea lor, pentru că, atunci când va veți descoperi pasiunea si ceea ce vreti sa faceti pe pământ, veti avea posibilitatea sa inspirati sute, daca nu mii, de oameni”.

“Vreau ca cititorii să aibă o perspectivă nouă asupra vieții și știu că Dumnezeu este uimitor și ca este extraordinar să-L urmezi!”, a incheiat fotomodelul, intr-un interviu realizat de Benge Nsenduluka.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.