Iran: un musulman convertit la Crestinism este eliberat din inchisoare

Un musulman convertit la Creștinism a fost recent eliberat dintr-o închisoare iraniana, după ce a fost condamnat la șase ani de inchisoare în 2011.

Alireza Seiedian, convertit de la Islamism la Creștinism în 2006, a fost condamnat la șase ani de închisoare, pentru ca s-a botezat în Turcia.

Judecătorul a declarat că Iranul avea suficienti pastori care ar fi putut sa-l boteze pe Seiedian, asa încât alegerea lui de a fi botezat în Turcia a reprezentat o condamnare directă a lipsei de libertate religioasă in Iran.

Astfel, judecătorul l-a acuzat pe Seyyedian de “propaganda împotriva regimului”.

Seyyedian a mai fost, de asemenea, acuzat de distribuirea de Biblii pentru copii și de manifeste pro-Israel.

Christian Solidarity Worldwide, care a raportat eliberarea lui Seiedian, a raportat că condițiile de detenție cu care s-a confruntat Seiedian au fost sumbre, facandu-se pe toata perioada detentiei amenintari si la adresa familiei acestuia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.