publicat în: Arhivă

Tara trebuie sa se bazeze pe unitatea spirituala a poporului sau

“Astăzi, trăim într-o epocă în care oamenii pot alege politic” – a spus Patriarhul Kirill, în timpul vizitei sale la Centrul Spiritual si Educational “Serghievskaya Sloboda”.

“Avem partide politice diferite, care, în campania electorala, le fac multe promisiuni alegătorilor. Toate acestea sunt conectate, pe de o parte, la voința poporului, si este bine, dar, pe de altă parte, în sine, generează separari contradictorii”.

“Același lucru este valabil și în domeniul economic: atunci când există concurență și competiție, desi economia este în creștere rapidă, exista semințe ale divizarii. Și atunci când considerăm că suntem popor multinațional, cu diferite grupari etnice, există potențial de divizare. Cand unii sunt bogati, iar altii sunt săraci, exista samanta de divizare”.

“Deci, daca factorii care contribuie la separarea dintre oameni, nu sunt echilibrati de unitatea ideologică, de ‘unitatea Duhului, întru legătura păcii’ (Efeseni 4: 3), țara nu va rezista in fata acestor divizari. Rusia trebuie să se bazeze pe unitatea spirituală a poporului, iar poporul este chemat sa mențina această unitate, ca pe o mare valoare”, a spus Patriarhul.