Hindusii accepta sa renunte la cel mai mare festival de sacrificare a animalelor

Hindusii au acceptat sa renunte la festivalul de sacrificare Gadhimai, cel mai mare festival in care oamenii sacrifica animale, din lume, care avea loc in Nepal, o data la fiecare 5 ani.

“După 265 de ani, o tradiție barbara de sacrificiu a fost anulata, în scopul salvarii vieții catorva milioane de animale. Decizia a fost luată de Templul Gadhimai, după negocieri intense cu organizațiile care se ocupa cu protejarea animalelor, din Nepal și India” – a raportat Interfax.

În 2009, Festivalul Gadhimai a dus la sacrificarea a peste 500 000 de animale: bivoli, capre, găini și altele. În 2014, numărul animalelor sacrificate a scăzut cu 70%, ca urmare a intervenției Curții Supreme din India.

Festivalul are o vechime de 265 de ani. El a aparut in urma unui vis, în care zeița cerea sacrificii umane, promițând prosperitate și putere. Cu toate acestea, s-a ajuns la sacrificii animale. De atunci, sacrificiul s-a repetat la fiecare cinci ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.