Bulgaria: moneda rara bizantina, descoperita in Perperikon

(Foto: BGNES)O monedă rară bizantină, din aur, datand din secolul al XI-lea, ​​a fost descoperita in orasul antic bulgaresc Perperikon, conform unei declaratii facute ieri de renumitul arheolog bulgar Nikolay Ovcharov.

Conform publicatiei bulgaresti Novinite, moneda din aur de 23 de carate ii prezinta pe Impăratul bizantin Vasile al II-lea (976-1025) și pe fratele său mai mic, Împăratul Constantin al VIII-lea (1025-1028).

Moneda este foarte bine conservata, asa incat pare sa nu fi fost utilizata ca mijloc de plata, ci mai degraba ca garanție în tranzacții.

Ovcearov a marturisit ca arheologii au mai găsit si un sigiliu de plumb, care a aparținut unui nobil bizantin activ în apărarea imperiului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.