Turcia va putea bombarda ISIL in Siria. Washington-ul baga avioanele turcesti peste Assad

Washington-ul se foloseste de lupta împotriva Statului Islamic, pentru a putea da o lovitură mortală Siriei și liderului sau ales în mod democratic, Președintele Bashar al-Assad, spun expertii occidentali.

Ignorand sprijinului coplesitor pe care publicul il acorda lui Bashar al-Assad in Siria, Washington-ul și aliații săi islamisti suuniti din Orientul Mijlociu fac tot ce se poate pentru a-l răsturna pe liderul secular al țării. De acum, Siria se confruntă cu riscul de a fi târâta în continuare ​in lupte distrugatoare: Președintele american Barack Obama a aprobat recent sprijinul acordat de SUA unei zone de interdicție aeriana a Turciai, deasupra Siriei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Turciei i se va permite să folosească avioanele bombardiere aflate in bazele sale, pentru a bombarda obiectivele Statului Islamic [ISIL] în Siria”, a declarat analistul politic american și redactor al piblicatiei “StopImperialism”, Eric Draitser.

Stephen Lendman – scriitor si cronicar din Chicago – citat de Sputnik, a avertizat si el ca acest complot anti-Assad al Washington-ului se bazează în întregime pe premise false.

În timp ce SUA răspândește minciuni cum că armata lui Assad ar ataca civili pașnici, evidentele de pe teren indică faptul că armata siriană este singurul scut de protectie pentru sirieni împotriva așa-numitilor islamisti “relativ moderati”, sponsorizati și instruiți de către Washington.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.