Inscriptii secrete (VIDEO), descoperite pe o baie ritualica din Ierusalim: strigat de ajutor?

Cu ocazia lucrarilor de construire a unei grădinițe, la inițiativa municipalității Ierusalimului, în cartierul de sud-est Arnona, a fost descoperita o baie ritualica evreiasca (mikveh) din perioada celui de-Al Doilea Templu, veche de 2000 de ani.

Baia este neobisnuita, intrucat are unele inscripții extraordinare pe peretii ei, care poartă in ele un mesaj secret, criptat.

Simbolurile desenate pe pereti includ o barcă, palmieri, diverse specii de plante și ceea ce pare a fi o menorah (sfesnic sacru evreiesc).

“Nu există nici o îndoială că acestea reprezinta o descoperire foarte importantă”, au declarat Royee Greenwald și Alexander Wiegmann, directori de excavare, în numele IAA (Autoritatii Israeliene de Antichitati), conform Arutz Sheva 7.

“O astfel de concentrare de inscripții și de simboluri din perioada celui de-Al Doilea Templu, pe un sit arheologic, și într-o asemenea stare buna de conservare, este rară și unica”.

Inscripțiile rămân în mare parte un mister în acest moment, unele dintre ele indicand, in aparenta, nume. Desenul care ar putea fi o menorah este excepțional, intrucat în zilele celui de-Al Doilea Templu, evreii se abtineau de la reprezentarea vreunui obiect sacru care se afla in Templul Sfânt.

“Pe de o parte simbolurile pot fi interpretate ca seculare, și pe de altă parte ca simboluri cu semnificație religioasă și spiritualitate profundă”, au spus arheologii.

Cercetatorii vor incerca sa descopere legatura dintre simboluri și inscripții, si de ce au fost realizate pe o baie ritualică.

Ei vor incerca sa descifreze mesajul simbolurilor și dacă acestea au avut un mesaj profund spiritual și religios, poate chiar un strigăt de ajutor, ca urmare a unui eveniment traumatizant – cum ar fi distrugerea celui De-al Doilea Templu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.