New York Times se intreaba: Sa fie acesta sfarsitul Crestinismului in Orientul Mijlociu?

“Sa fie acesta sfârșitul Creștinismului în Orientul Mijlociu?” – se intreaba The New York Times Magazine, în editia sa de duminica, 26 iulie, sub titlul: “Umbra Mortii”.

În 100 de ani (intre 1910 si 2010), numărul creștinilor din Orientul Mijlociu, in tari precum Egipt, Israel, Palestina și Iordania, a continuat să scadă:

“Altadata 14% din populatie, creștinii reprezinta in prezent aproximativ 4% (din Iran și Turcia, ei au plecat cu totii)” – informeaza New York Times Magazine.

“În Liban, singura țară din regiune în care creștinii dețin puterea politică semnificativă, numărul lor a scăzut, în secolul trecut, la 34%, de la 78% din populatie.

Ratele scazute ale natalitatii au contribuit la acest declin, dar și mediile politice ostile și criza economică. Frica este, de asemenea, un motiv.

Creșterea gruparilor extremiste, precum și percepția faptului că comunitățile lor dispar, ii fac pe oameni să plece”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.