SUA indeamna Grecia sa aplice integral planul de salvare

Secretarul Trezoreriei SUA, Jacob Lew, a cerut Greciei să pună în aplicare integral acordul încheiat recent pe marginea unui al 3-lea pachet de salvare pentru țară, conform declaratiei emise de Departamentul de Trezorerie, ca urmare a întâlnirii secretarului cu omologii din Germania și Franța, pe tema crizei financiare grecesti.

“In timpul calatoriei sale, secretarul Lew a vorbit, de asemenea, prin telefon cu Premierul grec Alexis Tsipras și cu Ministrul Finanțelor, Euclid Tsakalotos, și a subliniat importanța punerii în aplicare pe deplin a acordului”, arata comunicatul.

Joi, Lew a vizitat Germania și Franța, unde a discutat despre situația actuală din Grecia, cu omologii săi europeni.

Luni, liderii din zona euro au ajuns la un acord de sprijinire a economiei Greciei, cu un împrumut suplimentar de 95.7 miliarde de dolari, in schimbul reformelor economice in țară.

Economia Greciei, cu toate acestea, are nevoie de fonduri inainte de primirea programată a pachetului de sprijin din partea Uniunii Europene.

Grecia trebuie sa plateasca 3.9 miliarde dolari catre Banca Centrala Europeana (BCE) înainte de 20 iulie, dupa ce a depasit deja termenul pentru datoria catre Fondul Monetar Internațional (FMI) în luna iunie.

Grecia datorează 270 miliarde de dolari creditorilor săi internaționali, printre care FMI, BCE și unele state din zona euro.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.