Premiera: Coreea de Sud invita Coreea de Nord la Conferinta de Securitate

Capitala sud-coreeana Seul va gazdui platforma de dialog multilateral de cel mai inalt nivel privind securitatea in regiune, în septembrie 2015.

Ministerul Apararii din Coreea de Sud, pentru prima dată, a lansat o invitație la adresa Ministerului omolog din Coreea de Nord, pentru a lua parte la conferinta de securitate “Dialogul internațional privind Apararea, din Seul” (Seoul Defense Dialog – SDD), a raportat astazi Yonhap, citând un oficial al Ministerului.

SDD a fost lansat în 2012, aceasta fiind prima data cand Coreea de Sud invita Coreea de Nord. Nu se stie, insa, dacă Coreea de Nord va răspunde invitatiei. Cele două țări au semnat un armistițiu de oprire a ostilităților in cadrul razboiului coreean din 1950-1953, dar nu au negociat sau ratificat o pace formală.

Conform Sputnik, conferinta va reuni miniștri ai apărării din aproximativ 30 de țări, inclusiv din Rusia, Japonia și Statele Unite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.