Patriarhul sarb l-a primit pe directorul Centrului evreiesc din Ierusalim

Patriarhul sarb Irineu (Irinej) s-a intalnit cu Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, în legatura cu proiectul complexului memorial din Staro Sajmište, in apropiere de Belgrad, care va fi dedicat victimelor naziste și ale ustasilor.

Episcopul Ioan de Slavonia, care prezideaza comisia Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe pentru tabăra de la Jasenovac și este, de asemenea, președinte al Comitetului complexului memorial din Staro Sajmište, a luat parte la discuții.

Efraim Zuroff s-a mai întâlnit, de asemenea, în această săptămână, cu oficialii guvernului sârb, printre care si cu Președintele Nikolić, pe marginea proiectului.

Tabăra Staro Sajmište, dirijata de “Statul Independent al Croației”, a functionat din decembrie 1941 până în septembrie 1944. În această perioadă, 8.000 de evrei și 32.000 de sârbi au fost exterminați.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.