SUA: calugaritele sunt obligate sa semneze pentru contraceptie

SUA: monahiile sunt obligate sa semneze pentru contraceptie

“Este o rușine națională ca guvernul cel mai puternic din lume insistă asupra acestui lucru, in loc sa ofere contraceptive din propriile sale afaceri si programe, trebuind să zdrobească credința Micilor Surori și sa le forțeze să participe la asta”.

Curtea de Apel a SUA a decis, in urma cu o zi, că Micile Surori trebuie să respecte programul de Sanatate si de Servicii Umane al Guvernului, care include acoperirea asigurarilor de contracepție și sterilizare.

Mark Rienzi, Consilier Senior al Fondului Becket pentru Libertate Religioasă și aparator al “Micilor Surori ale Săracilor”, a declarat că decizia a fost dezamăgitoare:

“După ce a pierdut în mod repetat la Curtea Supremă de Justiție, Guvernul continuă neobosit urmărirea Micilor Surori ale Săracilor.

Este o rușine națională ca guvernul cel mai puternic din lume insistă asupra acestui lucru, in loc sa ofere contraceptive din propriile sale afaceri si programe, trebuind să zdrobească credința Micilor Surori și sa le forțeze să participe la asta.

Milioane de oameni au reușit să obțină contraceptive fără a implica călugărițele, și nu există niciun motiv care sa impiedice programul guvernului”.

Avocatii spun ca vor analiza hotararea si vor cauta ajutor, daca este nevoie, la Curtea Supremă de Justiție.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.