NATO vrea sa creeze un conflict in tarile baltice

Ambasadorul rus in Suedia, Victor Tatarintev, se declara nedumerit de decizia țării scandinave de a îngheța contactele cu Moscova, conform unui interviu acordat de diplomat ziarului suedez Dagens Nyheter.

Relațiile dintre cele două țări rămân reci, a declarat Ambasadorul rus.

“Sunt dezamăgit: se putea face mult mai mult, dar nu e vina părții ruse. Am făcut totul pentru a stabili un dialog și contacte. Cu toate acestea, ne confruntăm cu o atitudine destul de rece… și toate contactele la nivel ministerial sunt înghețate. Lipsa de dialog dintre vecini este nefireasca”, a spus Tatarintev.

Tatarintev nu înțelege de ce rusofobia în Suedia este în creștere in prezent, si de ce Suediei ii este frică de o “agresiune ruseasca” – aminteste un raport Sputnik, intitulat “NATO vrea să creeze un conflict in tarile baltice”.

“Din pacate, suedezii au în prezent fobii anti-rusesti și antipatii fata de Rusia, mai mult decât oricând înainte, în trecut. Acest lucru se datorează campaniei de propaganda agresiva dusă de mass-media suedeză”, a declarat diplomatul rus.

Rusia este îngrijorată de prezența crescută a trupelor NATO în regiunea Mării Baltice, a declarat Tatarintev. Există aproape 3.000 de comando-uri NATO, gata să ia parte la un conflict militar.

“Acesta este un simptom real al dorintei de a crea o platformă pentru pornirea unui conflict care ar putea escalada. Este o tendință periculoasă”, a spus diplomatul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.