Egiptul numeste Ambasador in Israel, pentru prima oara din 2012

Președintele egiptean Abdel Fattah Sisi (foto) l-a numit pe fostul Ministru Adjunct de Externe ca nou Ambasador în Israel, ieri, după ce Egiptul l-a retras pe reprezentantul său in Israel, in 2012, in urma conflictului din Gaza, conform mass-mediei israeliene, citate de Ria Novosti.

Legaturile dintre Egipt si Israel s-au deteriorat in urma atacului asupra Gaza – o enclava palestiniană, cu peste 1 000 000 de persoane, care a fost guvernata de Hamas, din 2007.

Reprezentantul anterior a fost retras din Israel, în urma operatiunilor sale militare împotriva Fâșiei Gaza, sub numele de cod Pilonul Apărării.

Diplomatul Hazem Khairat ar putea fi trimis la Tel Aviv, în septembrie 2015, conform jurnalului Haaretz, adăugând ca Primul-Ministru Benjamin Netanyahu a salutat numirea ca pe un pas spre pace.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.