Grupurile religioase vor avea drept de vot in Parlamentul Ciprului

Președintele Ciprului, Nicos Anastasiades (foto), a declarat că, reprezentanților grupurilor religioase din Parlament, li se va acorda drept de vot, ca parte a unei noi legislații de stimulare a rolului acestora, conform Cyprus Mail.

Remarcile Președintelui satisfac o cerere de mai demult, a reprezentanților grupurilor religioase din Parlamentul Cipriot, maroniți, armeni și latini (catolici).

Constituția prevede că cele trei grupuri religioase au dreptul de a alege un reprezentant în Parlament, dar limiteaza dreptul de vot.

“Statul a mers mai departe, cu un proiect de lege care include prevederi pentru un rol mai important pentru reprezentanții grupurilor religioase și ne vom ocupa de această problemă în continuare, astfel încât să existe un drept mai mare de exprimare”, a declarat Anastasiades, în timpul unui eveniment dedicat Comunitatii Latine din Cipru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.