Patriarhul Kirill a primit o delegatie a Patriarhiei Ierusalimului

In aceste zile, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a primit o delegație a Patriarhiei Ierusalimului, la reședința patriarhală din Mănăstirea Sfantul Daniel.

Din delegatie au facut parte Arhiepiscopul Aristarchos de Constantina și Arhiepiscopul Theophylactos al Iordaniei.

Patriarhul Kirill a subliniat ca “intâlnirile cu frații din Ierusalim sunt întotdeauna foarte încântătoare. Îmi amintesc Cetatea Sfântă și sentimentele pe care fiecare ortodox le experimenteaza în contact cu un lacas sfânt. Orașul Sfânt și frații care slujesc acolo sunt o parte din viața mea. Urmărim mereu cu mare atenție și dragoste ce se întâmplă în Biserica din Ierusalim”.

“Pentru noi, este o bucurie specială sa ne aflam in binecuvantata Rusie, în binecuvantata Biserica Rusă”, a raspuns Arhiepiscopul Aristarchos.

Delegația i-a transmis Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse un salut frățesc, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului.

Partile au abordat subiecte de interes comun. In încheierea întâlnirii, Patriarhul Kirill le-a inmanat ierarhilor Bisericii din Ierusalim, icoane pectorale produse cu ocazia comemorarii centenarului scurs de la mutarea la Domnul a Sfântului Print Vladimir, Intocmai cu Apostolii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.