Militarii au inceput sa construiasca temple budiste, pe terenurile localnicilor de alta credinta

Guvernul și militarii din Sri Lanka au inceput sa construiasca temple budiste și mănăstiri în raioanele de nord Mullathivu și Kokilai, împotriva voinței locuitorilor. Locuitorii sunt în mare parte hinduși și creștini tamili.

Protestele au izbucnit, in zona, inca de vinerea trecută. Poliția a arestat patru dintre organizatori, care au fost ulterior eliberați, după intervenția politicienilor locali și dupa semnarea unui angajament ca vor evita sa participe la acțiuni similare.

Localnicii sunt, în mare parte, persoane strămutate intern, care au început recent sa-si revendice terenurile pe care le-au pierdut în timpul războiului.

Chiar și unii preoți catolici și anglicani tamil au criticat inițiativa guvernului.

Războiul civil din Sri Lanka a început cu înfrângerea rebelilor separatiști “Tigrii Eliberării Tamil Eelam” (LTTE), care doreau să creeze un stat Tamil în nord-estul țării, dar în cele din urmă s-a transformat într-un conflict etnic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.