Ministrul de Externe al Germaniei vrea Rusia inapoi in G8

Comunitatea internațională trebuie să construiască un dialog cu Rusia, pentru a pune capăt crizei serioase din Ucraina, a declarat Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

“Avem nevoie de Rusia, pentru a soluționa conflictele înghețate din Europa, Siria, Irak, Libia și, de asemenea, în relațiile legate de problema programului nuclear iranian”, a declarat Steinmeier, pentru ziarul german Neue Ostanbrücker Zeitung.

Frank-Walter Steinmeier a vorbit, ieri, in fata mass-mediei, pe marginea conferinței miniștrilor de externe NATO din Antalya, Turcia.

El a spus că, folosirea presiunilor politice și economice fata de Rusia nu a avut niciun sens și a subliniat necesitatea unui dialog, pentru descoperirea unor modalități de ieșire din criza periculoasă din Ucraina.

Interviul in cauza s-a intitulat: “Steinmeier vrea Rusia inapoi în G8”.

Comentând interviul lui Steinmeier, Der Spiegel l-a citat pe Ministrul Dezvoltarii, Gerd Mueller, care a spus că speră ca Rusia sa adere la următorul summit G8, care va avea loc pe 7-8 iunie la Castelul Elmau, în Bavaria.

In 2016, Summit-ul G8 va avea loc în Japonia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.