Anumite state vor sa impuna altor tari viziunea lor asupra lumii…

Încercările unor națiuni de a impune viziunea lor privind lumea politica și culturala, altora, reprezinta unul dintre principalii factori destabilizatori ai relațiilor internaționale moderne, a declarat astazi Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, conform publicatiei rusesti Sputnik.

Astazi, la Moscova, are loc o conferință de securitate la nivel înalt a statelor membre, observatorilor și partenerilor de dialog ai Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO).

“Încercările anumitor state de a impune altor țări viziunea lor asupra lumii, rămân un factor destabilizator periculos… din dorința de a controla procesele politice interne ale statelor suverane, ignorând identitatea națională, istorica și civilizația”, a declarat Lavrov la conferința.

Ieri, Miniștrii de Externe ai țărilor membre SCO au discutat despre amenințările și provocările globale, și au elaborat un acord privind cooperarea în lupta împotriva terorismului și a extremismului, pentru 2016-2018, care urmează să fie semnat la summit-ul din 8-10 iulie SCO în Ufa, Rusia.

SCO este o alianță politică, economică și militară, înființată în anul 2001, care include Rusia, China, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. Afganistanul, India, Iranul, Mongolia și Pakistanul au statut de observator, în timp ce Belarus, Turcia și Sri Lanka sunt parteneri de dialog.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.