O gasca de motociclisti musulmani deschide focul asupra unei biserici

În Faisalabad, Pakistan, o gasca de musulmani pe motociclete a atacat o biserica, în apropiere de sectia de poliție Sadar. Gasca a deschis focul asupra bisericii și a incendiat poarta principala, distrugand ferestrele bisericii.

Atacul a avut loc pe 29 mai, în jurul orei 2 AM. Auzind despre atac, localnicii au ajuns la fața locului și au stins focul.

Trei persoane au fost arestate, în urma atacului.

Adresându-se jurnaliștilor, clericul bisericii, Dilawar Masih, a spus că, “din cauza incendierii bisericii, comunitatea creștină se afla deja intr-o stare marcata de stres și haos. Deși nu a existat nicio pierdere omeneasca în acest incident, totusi atacatorii au dat un mesaj clar, că creștinii și lacasurile lor de cult nu sunt sigure și pot fi atacate oricând de teroriști”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.