Slobozia: Procesiune cu moastele Sfintilor Mucenici de la Niculitel (foto)

Ieri seara, începând cu ora 17:00, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, la Catedrala Episcopală din Slobozia a fost oficiata o slujba de priveghere, pentru marcarea prezenței sfintelor moaşte ale Sfinţilor Mucenici Zoticos, Atalos, Camasie şi Filipos de la Niculițel în acest sfant lacas ortodox.

Conform informatiilor pe care ni le-a oferit reprezentantul media al Episcopiei, Pr. Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, slujba a fost condusa de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, alaturi de acesta slujind mai multi preoti si stareți din mănăstirile Eparhiei, părinți inspectori și consilieri din cadrul Centrului Eparhial și diaconi.

Raspunsurile la strana au fost date de Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Slobozia.

Racla cu sfintele moaște ale Sfinților Mucenici de la Niculițel a fost purtată într-o procesiune în jurul Catedralei, de către soborul de slujitori si de credincioșii prezenți la slujbă, dupa cum ne informeaza aceeasi sursa.

Moaştele sfinţilor mucenici Zoticos, Atalos, Camasie şi Filipos au fost dăruite Catedralei Episcopale din Slobozia, în anul 2004, iar ziua lor de cinstire, conform calendarului ortodox, este (astazi) 4 iunie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.