publicat în: Arhivă

S-a dat startul! Procesiune de peste 2000 de Km, in Crimeea

În 2015, Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește 1000 de ani de la adormirea Sfantului Vladimir, și 70 de ani de la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, mai multe evenimente au fost pregatite pentru primăvara și vara anului 2015, printre care si o procesiune pe jos, intitulata “Apararea Spirituala a Patriei”, în locurile de glorie militară, din Crimeea pana in Smolensk, prin eparhiile din regiunile Crimeii – Krasnodar, Rostov, Voronezh, Belgorod, Kursk, Bryansk și Smolensk.

Lungimea totală a parcursului depaseste 2.000 de kilometri. In procesiune, s-a plecat in data de 26 aprilie, si au fost luate masuri deosebite in cadrul Departamentului Sinodal pentru Biserică și Societate, in eparhii, precum și in randul autorităților federale și regionale.

Procesiunea religioasă este însoțita constant de preotii din eparhia prin al cărei teritoriu se trece. Sunt efectuate în fiecare dimineață și seară rugăciuni. În prezent, numărul participantilor la marș este cuprins intre 30-50 persoane. În unele zone, localnicii se alatura participantilor la procesiune.