Pentagonul da startul in controversatul program de dotare si instruire a rebelilor sirieni

Surse din Pentagon arata ca acesta incepe sa puna în aplicare măsurile programului propriu de instruire și dotare a rebelilor sirieni, cât mai devreme în această săptămână.

Trupele americane și personalul de sprijin au ajuns deja in locatii din Orientul Mijlociu, pentru a marca începutul planului controversat al Pentagonului, de a-i instrui și de a-i dota pe rebelii sirieni pe care acesta ii consideră “moderati”, și care spera el sa lupte impotriva Statului Islamic.

Conform publicatiei Sputnik, in februarie, Pentagonul a anunțat ofertele Turciei și Iordaniei de a configura facilități pentru instruirea și echiparea luptătorilor din opoziția siriana, în timp ce Arabia Saudită și Qatarul s-au oferit si ele, de asemenea, să găzduiască pregatirea.

Oficialii Departamentului Apararii au declarat ca circa 1.200 de luptători din opoziția siriana au fost identificati ca potențiali candidati pentru pregătire; conform rapoartelor recente, 400 au trecut deja analiza initiala de securitate și vor începe în curând formarea, sub rezerva aprobării finale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.