Dezmintire: Nimeni nu a solicitat intoarcerea Regelui in politica!

“Nimeni nu a cerut întoarcerea Regelui în politică, iar fanteziile incredibile și miturile ar trebui sa inceteze”, a spus ultimul monarh al Bulgariei și fost Prim Ministru.

Într-un interviu acordat Televiziunii Naționale din Bulgaria, Simeon Saxe-Coburg Gotha a respins orice sansa ca el sa revina in domeniul politic, adăugând ca rolul său este acela de a cauta alte modalități de contributie in societatea bulgară.

Simeon Saxe-Coburg Gotha declarase deja acest lucru în interviul său pentru publicatia Novinite, în luna martie, când a respins posibilitatea unei reveniri, la o săptămână după ce mai multe speculații fusesera declanșate de unii politicieni bulgari și intelectuali, care au declarat ca se asteapta la un rol mai proeminent al monarhului în sfera publică.

Pentru Televiziunea Nationala Bulgara, acesta a comentat inclusiv o discuție iscata in urma unei decizii a Bisericii Ortodoxe Bulgare, de a adăuga numele său, ca “Rege al bulgarilor”, pe lista numelor pomenite in timpul Sfintei Liturghii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

El a reiterat ca Bulgaria nu ar fi trebuit sa sprijine sancțiunile UE la adresa Rusiei: “Nu este întotdeauna necesar sa facem ceea ce fac marile puteri. Politica noastră externă poate fi diferita si ar putea contribui la politica mondială”.

Ca și în interviul acordat Novinite, acesta le-a cerut bulgarilor să depășească atitudinile rusofile și rusofobe.

Saxe-Coburg Gotha a ocupat functia de Prim-Ministru, între 2001 și 2005.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.