Obama le cere grupurilor religioase sa se implice in rezolvarea problemelor sociale

Președintele american Barack Obama le-a cerut grupurilor religioase să își asume un rol mai mare în combaterea sărăciei, a decalajului tot mai mare intre bogati si saraci, si a altor probleme sociale care afectează Statele Unite.

În 2013, US Census Bureau raporta ca 45,3 din totalul de 319 milioane de americani trăiesc în sărăcie.

“Ar trebui ca organizațiile religioase să se implice într-un mod mai puternic”, a declarat Președintele, la o masa rotunda privind sărăcia, organizata la Universitatea Georgetown din Washington, DC, marți.

Obama a spus ca propriul sau angajament in lupta împotriva nedreptății sociale, a venit de la credința sa creștină și de la sentimentul raspunderii.

“Cum putem ajunge mai bine la tineri?”, s-a intrebat Obama, susținand ca grupurile religioase ar trebui să ia atitudine cu mai multă fermitate pe tema problemor sociale, pentru că astfel exista o sansa mult mai mare in rezolvarea lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.