Liderul Bisericii din Grecia: Cei care au astfel de ganduri vor regreta!

Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei s-a aflat in Biserica Sfanta Varvara din Egaleo, Atena, pentru a se inchina la moastele acestei mari sfinte, unde l-a criticat pe reprezentantul parlamentar al SYRIZA, Nikos Filis, pentru comentariile sale cu privire la separarea Bisericii de stat în Grecia.

Arhiepiscopul s-a inchinat la racla, ieri, împreună cu sute de credincioși ortodocși, care au format cozi interminabile.

Sosirea raclei, care a fost primita cu onoruri rezervate șefilor de stat, a generat controverse în Parlamentului Grec. Filis a declarat că închinarea la moaște este idolatrie, că se face “comert” cu sfintele moaste si ca a sosit timpul pentru separarea Bisericii de stat.

Când i s-a cerut sa comenteze declarațiile lui Filis, Arhiepiscopul, indurerat, a spus:” Cei care au astfel de gânduri vor regreta”.

Sfintele moaște vor fi transferate către Spitalul Sfantul Sava, astazi, astfel încât acestea sa poata fi venerate de către bolnavi și familiile acestora. Ministrul Sanatatii, Panagiotis Kouroublis, care avea programat să fie prezent ca oficial de stat, a anulat apariția lui, deoarece ar trebui să fie la Geneva pentru o conferinta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Intentia lui de a fi prezent la Spital, nascuse deja si ea controverse si reactii dure din partea guvernului si a opozitiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.