Bush: nimic nu e mai puternic si eliberator pe pamant, decat constiinta crestina in actiune!

Fostul guvernator al Floridei, Jeb Bush, a vorbit deschis despre credința personală și a apărat libertatea religioasă la Conferința Națională a Fratiei Hispanice Crestine, zilele trecute.

Bush, care nu isi lansase încă propria campanie prezidențiala, a declarat: “Creștinilor trebuie sa li se puna la dispozitie spatiul in care să poata acționa conform constiintei lor”.

El a vorbit in engleză și spaniolă, în timpul adresarii sale, in fata celor 1.000 de lideri creștini adunati la evenimentul din Houston, Texas.

Părinții sai, fostul Presedinte George HW Bush si Barbara Bush au fost, de asemenea, prezenti la eveniment. Bush s-a convertit la credința catolică a soției sale, Columba, în 1994, evenimentul fiind descris ca “unul dintre cele mai importante din viața mea”.

“Când m-am alăturat Bisericii, asemenea milioanelor de oameni de dinaintea mea si a milioanelor care vor veni după mine, am descoperit în Hristos harul de a face lucrarea Domnului”, a spus el.

“Nu există nici o influență mai puternică sau eliberatoare pe acest pământ, decât conștiința creștină în acțiune”, a adăugat el.

“Și, astăzi, în America, este important să se respecte și să se protejeze creștinii, care acționează conform credinței lor”.

Bush a mai vorbit, de asemenea, despre necesitatea “stabilirii unui sistem de imigrație”, și a propus ca acest lucru sa includa extinderea oportunităților pentru imigrarea legală.

Guvernatorul Mike Huckabee, care isi lanseaza si el in aceasta saptamana campania prezidențială, a sustinut, de asemenea, libertatea religioasă în America, în discursul său la eveniment. “Toti strămoșii noștri au venit în această țară, în speranța a ceva unic, iar aceasta este libertatea – libertatea religioasă. Iar ea este asaltata”, a spus fostul guvernator de Arkansas.

Referindu-se la cazul privind “căsătoria” intre persoane de același sex, de la Curtea Supremă de Justiție, Huckabee a adaugat: “Pot să vă spun că respect instanțele, dar Curtea Supremă este doar – supremă a instanțelor. Ea nu este Ființa Supremă… asa incat instanța nu poate schimba ceea ce a creat Dumnezeu”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.