India: un centru crestin si doua biserici au fost atacate

In urma cu o noapte, radicalii hinduși au atacat trei biserici în Indore, cel mai mare oras al Madhya Pradesh, si o casă temporară de maici augustiniene în Pipaldhar, care găzduiește un centru pentru copii cu dizabilități, conform unui raport Asia News.

În Pipaldhar, atacatorii au aruncat cu cărămizi grele pe acoperișul clădirii care gazduieste Centrul de reabilitare pentru copii cu dizabilități mintale.

In Indore, extremiștii au aruncat cu pietre, au distrus cruci, au vandalizat diverse obiecte și au încercat să incendieze unul din lacasurile de cult. Poliția a intervenit înainte ca acestia sa-si duca la bun sfarsit planurile.

Unul dintre lacasurile de cult atacate este Biserica anglicană Sfantul Pavel. Atacatorii au încercat, de asemenea, să incendieze o a doua biserică, protestantă, aruncând cârpe aprinse in interior.

În ce privește centrul catolic din Pipaldhar, din fericire, la momentul incidentului nu existau copii in el. Cele patru călugărițe din interiorul clădirii au scapat nevătămate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.