Reprezentantii Patriarhiei felicita Biserica Podeanu Bucuresti: Bine ar fi sa fie la fel toate bisericile! (video)

Dupa cum v-am informat in editiile noastre anterioare de stiri, ieri, 10 mai, Biserica Podeanu din Bucuresti, al carei paroh este Pr. Stavrofor Vasile Ailioaei, si-a serbat primul sau hram: Sfantul Apostol Simon Zilotul, ale carui sfinte moaste se afla in aceasta biserica. Evenimentele ocazionate de aceasta sarbatoare au fost transmise in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, predica a fost tinuta de Protopopul locului, care, in cuvantul sau, rostit in fata numerosilor credinciosi veniti sa se inchine la moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul, a adus cuvant de felicitare si multumire Parintelui Paroh Vasile Ailioaei, apreciind in calitate de reprezentant al Patriarhiei Romane si al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, lucrarile si modul de slujire, credinta pe care le-a remarcat in aceasta parohie:

“Iubiți credincioși, înainte ca părintele paroh și părinții bisericii acesteia, unde ne găsim noi astăzi, împreună cu membrii consiliului parohial și membrii comitetului parohial, să vă mulțumească că sunteți aici, vreau eu, mai întâi de toate, să mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a rânduit să fim unii lângă alții, și în același timp să felicit această parohie, prin reprezentanții ei, prin părintele paroh, prin părinții ceilalți slujitori in aceasta biserică, unde se vede un duh cu adevarat de închinare, așa după cum am auzit astăzi în Evanghelie. Bine ar fi să fie la fel în toate bisericile bucureștene și în toate bisericile, acolo unde se aduce, zicem noi, slavă lui Dumnezeu.

Acolo unde este rugăciune curată și credință multă, și Dumnezeu revarsă, prin Sfinții Săi, harurile, darurile de care au nevoie credincioșii în viața aceasta și nu numai, ci și spre mântuire.

Noi o să ducem mesajul nostru de bucurie, din ziua de astăzi, către Centrul Eparhial, către Preafericitul Părinte Patriarh, al cărui reprezentant, sau ai cărui reprezentanți suntem noi astăzi aici, eu și Părintele Lică [Lepadatau, secretar in cadrul Patriarhiei / LO], pentru că suntem amândoi slujitori în aceeași instituție, și anume la Protopopiat. Și dacă suntem aici, amândoi, vom duce acolo mesajele, spunând Preafericitului că aici am găsit o biserică vie, o biserică lucrătoare, o biserică, așa cum ne-am dori să fie peste tot.

Vă felicităm și, în același timp, transmitem tuturor celor ce sunt prezenți aici, toate gândurile bune, să aveți parte numai și numai de lucruri frumoase în viață și să fiți credincioși așa cum ați arătat-o astăzi, și în afara bisericii, acolo, la casele dumeavoastră, unde trebuie să duceți mesajul femeii samarinence, pe care l-a primit de la Domnul Iisus Hristos.

Încă o dată numai bine, felicitări părintelui, vă sărutăm și vă mulțumim că sunteți aici și tineți flacăra aceasta, a credinței râvnitoare, aprinsă” – a spus in cuvantul sau Pr. Dr. Dan Toader, Protopop al Protopopiatului 1 Bucuresti.

Manifestarile din Biserica Podeanu Bucuresti se vor incheia astazi, dupa patru zile de festivitati, prin oficierea Slujbei Sfantului Maslu si a Slujbei Acatistului Sfantului Apostol Simon Zilotul – ginerele de la Nunta din Caana Galileii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.