publicat în: Arhivă

Patriarhul Daniel despre Internet, catre cei din Biserica: “Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia!”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a transmis un mesaj dedicat Primei Conferinţe internaţionale despre media digitală şi pastoraţia ortodoxă, care s-a desfasurat in aceste zile la Atena (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In mesajul sau, Patriarhul arata: “mondializarea comunicării prin extinderea globală a mass-media şi a rețelelor digitale reprezintă o temă comună de cercetare, reflecție şi acțiune pentru toate Bisericile Ortodoxe locale. Cuvântul Domnului Iisus Hristos: „Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura” (Marcu 16, 15) se extinde astăzi şi asupra universului cultural şi informațional”.

In acelasi mesaj, Patriarhul Romaniei explica faptul ca “Biserica noastră are datoria de a înţelege modul de funcționare al societății informaționale din zilele noastre, pentru a folosi cu discernământ mijloacele de comunicare spre a comunica valorile Ortodoxiei şi de a intra în rețelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi, utilizator de noi tehnologii comunicaționale”.

Referindu-se, in continuare, la rețelele de socializare, Patriarhul Daniel atrage atentia, in acelasi mesaj, ca acestea “pot contribui la o mai bună cunoaștere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă”.