Thursday 12 march 2015

Ce s -a intamplat mai exact la Valea Plopului, sambata – (vezi video)

“Campania umanitara “Un martisor din suflet, oferit unui suflet” – editia a II-a, s-a incheiat cu bine!” – asa ne asigura organizatorii acestei actiuni, despre care am mai vorbit in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (vezi ARHIVA).

Motto: “Rugaciunea te pune pe calea catre Dumnezeu, postul te aduce pana in fata usilor Imparatiei dumnezeiesti iar milostenia iti deschide aceste usi, care te pot salaslui pe tine in launtrul acestei Imparatii…”

Dl. Stelian Gombos, unul dintre organizatorii principali ai campaniei umanitare destinate ajutorarii copiilor din Valea Plopului, ne-a marturisit:

“Am incheiat si aceasta editie – a doua, a Campaniei noastre umanitare, intitulata sugestiv “Un martisor din suflet, oferit unui suflet”. Am fost, cu adevarat, o echipa, receptiva si prompta in realizarea unei asemenea actiuni: incepand de la dumneavoastra – donatorii, pana la partenerii media si, apoi, la noi – organizatorii!. Cu totii – un suflet si un trup, un grup/nucleu – compact, omogen si unitar!”

Pe langa multumirile aduse in mod deosebit Parintelui Paroh al Bisericii Sfantul Antonie din Titan – Daniel Goga – pentru ospitalitate, deschidere, receptivitate si disponibilitate, au fost adresate multumiri si Parohiei partenere – Biserica “Sfantul Ierarh Calinic si Sfanta Cuvioasa Parascheva” din acelasi cartier bucurestean.

“Multumim apoi Agentiei de stiri “Lacasuri Ortodoxe”, personal domnului presedinte Catalin Ion precum si doamnei Anca Ion, pentru prezentarea si mediatizarea, din nou, a acestei manifestari caritativ-filantropice!”

“In cele ce urmeaza, eu personal doresc sa aduc sincere multumiri, persoanelor ce ne-au ajutat la asigurarea transportului celor aproape cinci tone de produse, obiecte si lucruri, pe care le-am dus, in ziua de sambata – 07.03.2015, acolo – la Valea Plopului si Valea Screzii: domnii Adrian Racaru, Laurentiu Barbulescu si Cristian Iordache – toti niste oameni de toata isprava!”

“Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc tuturor voluntarilor nostri – tineri si varstnici, sau, mai corect spus, tineri de varste diferite – adica de la 10 pana la 75 de ani, care ne-au ajutat la asigurareaintregii logistici; cu alte cuvinte, acesti oameni au preluat, sortat, triat, incarcat, descarcat, adunat, centralizat, numerotat, inscriptionat, procesat si inventariat toate articolele si produsele destinate copiilor de la Valea Plopului si Valea Screzii!. Chiar merita mentionate macar cateva nume: copilul de zece ani – Eugen, impreuna cu bunica lui, doamnele Mariana Tamplaru si Mirela Kirkpantur; domnii: Daniil Ivascu, Vasile, Gheorghe Bumbac, Dumitru Caramida, Ion Vasilitei, Stefan Horvath, Mircea Paul Cristian, Sebastian, Marius, Cristian Iordache si Laurentiu Barbulescu! Mai vreau sa multumesc cantaretilor bisericii noastre – Sebastian Heltianu si Nicolae Rotaru – care au fost alaturi de noi, trup si suflet!”

“Pentru a evita caderea in derizoriu cu atatea multumiri, voi mai spune doar atat: In fond “nevrednici suntem ca nu am facut decat ceea ce eram datori sa facem!…” ca, practic, in felul acesta probam si demonstram identitatea, apartenenta si vietuirea noastra crestina, asumata si insusita, in mod discret dar concret! Mai mult decat atat, voi recunoaste si marturisi ca, din toate aceste evenimente, manifestari si momente invatam foarte multe, reciproc, unii de la altii, incercand, in acest fel, sa ne comportam normal, intr-o lume si o societate din ce in ce mai anormala.

Chiar Parintele Nicolae Tanase – caruia ii multumim, in mod deosebit, pentru primirea larga si generoasa, pentru cuvantul bogat, consistent si concludent cat si pentru toata tratatia, ospitalitatea si buna sfatuire – a recunoscut ca ceea ce este la Valea Plopului si Valea Screzii nu este un lucru normal sau o stare de normalitate, caci este anormal ca toti acei patru sute de copii sa nu aiba parte, in casele si familiile lor, de caldura, dragostea si ocrotirea parinteasca, familiala! Cu alte cuvinte, ceea ce se petrece si intampla acolo este un act si gest de pionerat, si asta inca de acum aproape 25 de ani, dar, ce sa-i faci, in conditiile date, in care, potrivit marturisirii Parintelui, la nivelul intregii tari sunt peste 20.000 de copii asistati sociali, adica orfani, parasiti si abandonati de proprii parinti sau de familiile lor, destramate si dezorientate sau dezechilibrate, aici chiar se incearca restabilirea si reabilitarea unei stari, normale si de normalitate.

Si atunci, in stuatia data, poate ne veti intreba: ce am dorit sau am reusit sa facem noi, o mana de oameni, sambata? Iar noi va vom raspunde: putina milostenie, acolo unde chiar este nevoie de o asemenea fapta, de un asemenea gest. Caci, altfel spus, in fapt si de fapt, ce este altceva actul milosteniei daca nu manifestarea, in forma concreta, a dragostei fata de aproapele si semenul nostru, aflat in necaz, boala ori suferinta, interventia noastra nefiind, asadar, nimic altceva, decat incercarea de a-l scoate si ridica pe cel cazut in asemenea stari si ipostaze, nefericite, crancene, cumplite si absolut nedorite.

In incheiere, doresc sa va asigur, pe toti, de intreaga noastra pretuire si recunostinta, pentru felul si modul in care ati raspuns, dand dovada de multa deschidere, receptivitate si disponibilitate la apelul nostru, sa va promitem ca vom mai organiza asemenea actiuni si sa va poftim, cu toata bucuria si dragostea, si la celelalte activitati, momente si evenimente ale noastre, pentru a consolida comuniunea dintre noi, spre a realiza si desavarsi o comunitate, cu adevarat crestina, ancorata si altoita în Domnul nostru – Atotmilostiv, Sfant si Bun – Iisus Hristos Mantuitorul, mai ales acum, in aceasta perioada binecuvantata, a Sfantului si Marelui Post al Pastilor! Dumnezeu sa ne ajute si sa ne poarte de grija, in continuare, tuturor! Amin!” – a incheiat, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, in numele Comitetului Organizatoric, Dl. Stelian Gombos.

In galeria media a articolului de fata, puteti urmari trei materiale video realizate de Olivian Breda.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile