Scoala Altfel 2015 – Incep inscrierile la Muzeul ASTRA – Parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Să ştii mai multe, să fii mai bun – ,,Şcoala Altfel” cu Muzeul ASTRA

Modelaj de lut, pictură pe lemn şi sticlă, dar şi expoziţii captivante cu obiecte vechi de mii de ani şi o … mumie! Pe scurt, acestea sunt coordonatele care definesc în 2015 programul ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun” la Muzeul ASTRA. ,,Şcoala Altfel” va oferi elevilor şi profesorilor care vor trece pragul Muzeului ASTRA între 6 şi 10 aprilie 2015 o serie de activităţi dinamice şi interactive în egală măsură. Toate au fost pregătite special pentru această perioadă. Evenimentul este realizat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.

Pentru început, în ,,Şcoala Altfel”, elevii vor putea să îşi pună în valoare simţurile şi abilităţile practice la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” din Piaţa Mică, nr. 11 (cabinetul de educaţie muzeală). Aici este locul unde vor fi puse în scenă următoarele ateliere practice:

-modelaj lut – preț 6 lei/copil

-pictură pe lemn gospodării tradiționale – preț 14 lei/copil scolar, 8 lei/ copil gradinita

-construire puzzle din lemn, gospodării tradiționale – preț 16 lei/copil

-pictură icoane pe sticlă – preț 10 lei/copil

*Preturile includ taxa de educație muzeală (2 lei), prețul materialelor și a meșterului, acolo unde este cazul.

De asemenea, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” şi Muzeul Civilizaţiei Transilvane vor oferi publicului, în perioada 7 – 10 aprilie 2015, vizite ghidate după următorul program: expoziţia permanentă ,,Din cultura şi arta popoarelor lumii” –de marți 7 aprilie, până vineri 10 aprilie, ora 1100 (aici este expusă o mumie egipteană cu sarcofag); expozițiile ,,Nirai Kanai și Onari-gami. Viața spirituală în Okinawa, Japonia” ( avându-l ca invitat special pe artistul și fotograful Louis Guermond) și ,,Spovedania și Eurharistia. Mărturii Creștine la Gurile Dunării” – de marți 7 aprilie, până vineri 10 aprilie, ora 1000 și ora 1200. Preț de vizitare 1 leu / copil.

În cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului se vor desfăşura, în perioada 6 – 10 aprilie 2015, vizite ghidate pe sectoare tematice:

– Școala din Ticera – ghidaj însoțit de proiecții de film

-Sectorul Alimentar

-Drumul Morii

-Sectorul boștinărit, pescuit, uleinițe

*Ghidajele se vor realiza în intervalul orar 1000 – 1100, 1200 – 1300, iar preţul de vizitare grup este: 2 lei/copil.

Activități destinate elevilor în Muzeul în aer liber:

-Jandarmul rural (7 – 10 aprilie, la Școala din Ticera, în intervalul orar 1000 – 1300)

-Ateliere culinare (6 , 8 , 9, 10 aprilie – zona Târgului de țară, ora 1000).

-Proiecții de film: ,,Rudăria” și ,,Călătoria unei biserici” (ora 1000 – 7, 8, 9 aprilie) și ora 1200 ( 6, 7, 9, 10 aprilie)

-Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Rromilor –Egalitate și Diversitate – 8 aprilie, Școala din Ticera, ora 1100.

-Orientare turistică culturală în Muzeul în aer liber – ora 1000 (luni – 6 aprilie și vineri – 10 aprilie, miercuri – 8 aprilie ora 1200).

*Preț participare la activități: 2 lei / copil, iar la atelierul culinar 2 lei / copil și materiale necesare).

Participarea elevilor la ateliere şi la vizitele ghidate se va face doar pe bază de programare la numărul de telefon 0269 202 419, sau la adresa de email raluca.andrei@muzeulastra.com, persoană de contact Raluca Andrei, pedagog muzeal.

Vizitarea expoziţiilor pavilionare ( 7 – 10 aprilie) şi a Muzeului în aer liber (6 – 10 aprilie) se poate face şi fără programare, în intervalul orar 0900 – 1700, însă fără a beneficia de avantajele programelor mai sus menţionate.

,,Şcoala Altfel” este un program naţional de activităţi extraşcolare, care a ajuns la ediţia cu numărul 4. Agentia de stiri Lacauri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului

Biroul de presă C.N.M. ASTRA

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.