Cartea lui Iov, studiata de specialisti. Problema raului in Mesopotamia Antica

Societatea de Arheologie din Virginia de Nord și Forumul de Arheologie Biblica vor găzdui prelegerea: “Problema Răului în Mesopotamia antică”, in ziua de 15 martie 2015.

Prelegerea va avea loc la Universitatea Johns Hopkins, fiind sustinuta de profesorul asistent de Asiriologie, Dr. Paul Delnero.

Întrebarea cum de Răul este posibil într-un Univers ordonat și perfect creat și întreținut de o divinitate omniscienta, omnipotente, prea-buna a continuat să-i preocupe pe filosofi și teologi, de secole.

Textul sursă pentru aceste cercetari, este Cartea biblica a lui Iov. În această discuție, va fi elucidat contextul antic al Orientului Apropiat, pentru Cartea lui Iov, prin examinarea modului în care catastrofa și suferința umană erau abordate în Mesopotamia și Egipt, punand în lumină aspecte ale narațiunii biblice care sunt adesea trecute cu vederea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.