Yemen: 137 de morti si 345 raniti, in urma unor atacuri ISIS impotriva a 3 moschei

Patru atentatori sinucigași au atacat, ieri, trei moschei frecventate de șiiții din nordul Yemenului – două în Sanaa și una in Saada.

Cel puțin 137 de persoane au murit și 345 au fost rănite în Sanaa, în timp ce în Saada a murit doar atacatorul, potrivit televiziunii Al Masirah, care este proprietatea rebelilor houthi ce controlează capitala yemenită. Luptatorii ISIS, care sunt sunniți, au revendicat responsabilitatea pentru aceste masacre, conform agentiei Ansa.

Atacurile din Sanaa au avut loc în timpul rugăciunii de vineri. Un atentator sinucigaș a atacat moscheea Badr, în partea de sud a orașului. Un altul a facut acelasi lucru in fata închinătorilor, care au fugit terorizati. Un al treilea atacator a detonat incarcatura sa exploziva în Moscheea Al-Hashahush, în nordul Sanaa.

Potrivit unei surse medicale, citate de Ansa, intre victime se numara si un cleric houthi de top – Imamul moscheii Badr, Zayd al-Muhatwari.Sanaa

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.