Catolicii si potestantii isi cer iertare pentru uciderea a doi musulmani nevinovati

Liderii religioși catolici și protestanți din Pakistan si-au cerut iertare pentru uciderea a doi musulmani nevinovați, suspectati de a fi complici ai atentatorilor sinucigași care au atacat, în Lahore, două biserici creștine, duminica trecută. Cei doi suspecți au fost linșati de o mulțime furioasă creștina, iar trupurile lor au fost arse.

Șaptesprezece persoane, inclusiv șapte musulmani, au fost ucise și mai mult de 70 de rănite, în atacurile teroriste din cartierul majoritar creștin Yohannabad.

“Cerem iertare, pentru reacția comunității creștine”, a spus Rev. Emmanuel Yousaf Mani, director al Comisiei Naționale pentru Justiție și Pace (NCJP) a Bisericii Catolice a Pakistanului, in declaratia sa din 18 martie.

“Acum nu mai putem cere decat iertare”, a declarat Rev. Irshad Ashknaz, vicar al Christ Church, care a fost atacata. Acestia au luat cuvantul, miercuri, la un talk-show, in Biserica Catolica Sfantul Ioan, a cărei intrare a fost deteriorata în atacul terorist.

Pastorii creștini se tem de linșaj și ca episodul incendierii ar putea naste reacții. “Noi condamnăm crimele, dar nu suntem siguri ce intorsatura vor lua lucrurile”, a spus Rev. Ashknaz.

Proprietarii magazinelor din suburbiile sudice Lahore si-au închis porțile in urma cu o zi, în semn de protest față de uciderea musulmanilor “nevinovati”.

Conform Asia News, scolile creștine din Youhanabad vor rămâne închise până marțea viitoare.

Autoritățile au desfășurat aproape 1500 de polițiști în cartierul creștin, agenții patruland pe străzile murdare si cu magazine închise.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.