Biserica Ortodoxa, ingrijorata de manifestarile secularismului agresiv

Biserica Ortodoxă Rusă este ingrijorata vizavi de legalizarea “casatoriei” intre persoane de același sex, de problema avortului și a secularismului în Europa.

“10 din cele 19 țări în care uniunile de același sex au fost legalizate, sunt tari europene care afectează în mod direct Rusia, ca parte a civilizației europene. E de ajuns să amintim cum a fost interpretată, in strainatate, legea ruseasca de restricționare a propagandei homosexualității în rândul minorilor” – a declarat Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Sinodal pentru Relațiile Externe ale Bisericii, la o reuniune a comisiei privind cooperarea internațională a consiliului prezidențial cu asociațiile religioase din Moscova.

Mitropolitul a mai vorbit despre problema avortului, ca încălcare majoră a drepturilor omului.

Mitropolitul a declarat ca “manifestările secularismului agresiv, insultarea si batjocorirea sentimentelor si lucrurilor sfinte ale credinciosilor, sub pretextul libertății de exprimare”, sunt periculoase pentru pacea civilă.

Mitropolitul și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la creșterea bruscă a extremismului și la situația minorităților religioase din Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.