10 tari s-au hotarat sa coopereze in lupta cu jihadismul

Zece țări din Europa Centrală și de Sud-Est și din Uniunea Europeana au convenit, luni, la Viena, sa consolideze cooperarea în lupta împotriva Jihadismului și sa asigure o mai bună pregătire pentru autoritățile de frontieră.

Avem nevoie de o strategie globală, care cuprinde mai mult decat urmărirea penală în comun, a declarat Ministrul de Interne federal al Austriei, Johanna Mikl-Leitner, care, impreuna cu Ministrul de Externe, Sebastian Kurz, a organizat o adunare pentru miniștrii afacerilor interne și externe din Balcanii de Vest.

S-a convenit că autoritățile de frontieră ar trebui să fie mai bine pregătite, pentru a împiedica circulația ilegală a militanților, a declarat Mikl-Leitner.

Acordul prevede îmbunătățiri în colaborarea cu Europol, Frontex și coordonatorul UE in combaterea terorismului.

De asemenea, s-a planificat punerea în aplicare integrală a Convenției de Cooperare Polițienească pentru Europa de Sud-Est, care să permită țărilor din regiune sa transmita informații despre jihadiști, mai rapid, catre Europol, conform Tanjug.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.