Un Mitropolit al Patriarhiei de Constantinopol: “Noi nu le zicem ‘Patriarhia Kievului’. Ei sunt schismatici!”

Pe 18 martie, a avut loc o întâlnire a președintelui Departamentului pentru Afaceri Externe al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Mitrofan de Lugansk și Alchevsk, cu delegația Consiliului Mondial al Bisericilor, aflata in vizita la Kiev.

Mitropolitul Mitrofan a vorbit despre relațiile interconfesionale din Ucraina, în fata delegatiei Consiliului Mondial al Bisericilor. El a menționat că Biserica Ortodoxa din Ucraina interacționează perfect cu toate cultele din Ucraina, cu excepția așa-numitei “Biserici Ortodoxe Ucrainene – Patriarhia Kievului”, ai cărei reprezentanți, cu suport din partea forțelor politice radicale, de multe ori si a unor oficiali guvernamentali locali, au confiscat biserici, au calomniat și au dezvoltat o campanie de dezinformare împotriva Bisericii.

După ce l-a ascultat pe Mitropolitul Mitrofan, unul dintre membrii delegației, Mitropolitul Ghenadie de Sasima (Patriarhia de Constantinopol) a spus:

“Ați menționat Patriarhia Kievului. În Biserica noastră, noi nu o numim ‘Patriarhia Kievului’. Ii numim schismatici, pentru a nu lasa impresia ca i-am recunoaste. Ei isi pot spune cum vor, dar nicio Biserica nu ii recunoaste”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.