Prima sedinta a Comisiei Consiliului pentru Cooperare cu Organizatiile Religioase

In aceste zile, a avut loc prima reuniune a Comisiei pentru Cooperare Internațională a Consiliului pentru Cooperare cu Organizațiile Religioase de pe langă Președintele Federației Ruse, in cadrul Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei.

Comisia a fost infiintata la reuniunea Consiliului, din 11 decembrie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Sesiunea a fost prezidată de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe ale Bisericii.

La sesiunile Comisiei pentru Cooperare Internațională, participa personalitati publice de stat și reprezentanți ai comunităților religioase tradiționale ale Rusiei.

Conform Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk, decizia de a institui Comisia a fost motivată de procesele alarmante inregistrate in lume, “care reprezintă o amenințare pentru religie și sistemul religios bazat pe normele morale și valorilor personale ale familiei și vieții sociale”.

Noțiunea de căsătorie, ca uniune poruncita de Dumnezeu, între bărbat și femeie, este erodata în societatea occidentală; uniunile intre persoane de același sex au fost legalizate; drepturile lor sunt promovate insistent, a remarcat președintele Departamentului.

Biserica este îngrijorată, privind deprecierea vieții umane în lumea modernă – a mai avertizat Mitropolitul.

Acesta a mai vorbit despre situația din Orientul Mijlociu. “Este timpul să se ia măsuri ferme pentru eradicarea extremismului și crearea condițiilor necesare pentru o viața pașnică a minorităților religioase, inclusiv a creștinilor”, a spus liderul.

Comisia a trasat planurile proprii pentru anul 2015.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.