Franta le-a deschis portile, crestinilor persecutati in Orientul Mijlociu

Franța a acordat mai mult de 1500 de vize de azil creștinilor din Orientul Mijlociu, începând cu sfârșitul lunii iulie, de când guvernul a anunțat intenția de a promova primirea acestor minorități persecutate, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne.

“Mai mult de o mie cinci sute de vize au fost acordate și sute de oameni au ajuns deja în Franța”, a declarat ministerul.

O ceremonie de bun venit, destinata creștinilor din Irak și Siria, a avut loc sâmbătă, în prezența Președintelui Francois Hollande (foto).

“Vreau să salut integrarea dvs. completa(…) prin care puteti aduce talentul, cultura și visele in folosul Franței”, a spus Președintele.

“Sunteți bineveniti, aici”, a declarat Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, la randul sau, subliniind că “creștinii se numara printre primele victime ale epurarii religioase practicate de Statul Islamic (ISIS)”.

“Nimeni nu poate rămâne indiferent la situația creștinilor din Orient, iar Franța mai puțin decât oricine altcineva”, a adăugat el, menționând că 90% din creștini au părăsit Irakul, între 2003 și 2014, și mai mult de 300.000 au fugit din Siria, in perioada 2011-2014.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.