STIRI | Arhiepiscopul Jovan de Ohrid a ajuns in Rusia

In urma cu o zi, cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, Arhiepiscopul Jovan (Vraniskovski) de Ohrid a ajuns în Rusia, pentru un tratament medical (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pe Aeroportul Sheremetjevo, Arhiepiscopul Jovan a fost primit de către Protopopul Nikolay Balashov, vice-presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relațiile Externe Bisericești, și de A. Khoshev, secretar al aceluiasi departament, pentru relațiile inter-ortodoxe.

Protopopul Nicolae Balashov l-a salutat pe oaspete, în numele președintelui DECR, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, exprimându-și bucuria pentru eliberarea sa din închisoare.

În aceeași zi, Arhiepiscopul Jovan a ajuns în Sankt Petersburg. El a fost întâmpinat, acolo, de Episcopul Nazary de Kronstadt și de Stareța Sofia (Silina), maica superioara a Manastirii Novodevici, unde acesta va ramane pentru tratament.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.