Erbil: Conferinta internationala privind situatia crestinilor din Irak

O conferință internațională de două zile a fost deschisă duminică, la Erbil, privind viitorul creștinilor și credinciosilor iazidi din Irak, într-o perioada in care mii de familii ale minorităților religioase continuă să părăsească țara, pentru Europa, scapand astfel de persecuțiile sistematice.

Treizeci și două de țări au participat la conferința, intitulata “Viitorul crestinilor si iazidi din Irak; Genocidul și purificarea etnica”.

Peste 60 de biserici din Irak au fost bombardate, incepand din anul 2003, mai ales în Bagdad și Mosul, și zeci de clerici creștini au fost răpiți sau uciși, potrivit Human Rights Watch.

Numai în 2007, aproximativ 600 de persoane, in majoritate iazidi, au fost ucise, atunci când jihadiștii au atacat satele din Provincia Ninive.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.