STIRI Vatican | Papa urmareste cu atentie situatia din Ucraina

Șeful Biroului de Presă al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi (foto), a vorbit, ieri, despre situația din Ucraina.

In declaratia sa, se arata ca Vaticanul urmărește cu atenție situatiile de criza din diferite părți ale lumii, inclusiv din regiunile de est ale Ucrainei.

In urma escaladării conflictului, care a dus la producerea mai multor victime nevinovate, Papa Francisc a reînnoit apelul său pentru pace, în mai multe rânduri – aminteste declaratia.

Prin aceste intervenții, credincioșii sunt invitati sa se roage pentru cei care au fost uciși și răniți ca urmare a ostilităților, Papa subliniind, totodata, urgentarea reluării negocierilor, ca singura cale posibilă de ieșire din criza.

“Consider că este util să specific faptul ca Papa si-a dorit întotdeauna să abordeze toate părțile interesate, încrezându-se în eforturile sincere ale fiecăreia, de a pune în aplicare acordurile la care s-a ajuns prin consimțământ și de comun acord, invocând principiul de drept internațional, pe care Vaticanul l-a menționat de mai multe ori de la începutul crizei”.

Papa așteaptă “cu bucurie” vizita Ad limina (o data la 5 ani) a Episcopatului Ucrainean, programată pentru zilele de 17-21 februarie, pe care o vede ca pe o ocazie in plus de a cunoaste situatia din tara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.