Terorism islamist in Paris | Zeci de mii de oameni, adunati in pietele centrale ale oraselor

Mii de oameni s-au adunat in Piata Republicii, aseara, in Paris, pentru a aduce un omagiu victimelor masacrului comis la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, conform unui raport Newswires.

Cel puțin 20.000 de oameni s-au adunat, de asemenea, în orașele franceze Lyon și Toulouse, conform poliției, citata de Novinite, după ce 12 persoane au fost ucise de barbati islamisti înarmați, mascați, care strigau “Allah u Akbar” (Allah este cel mai mare).

Demonstranții au purtat pancarte negre, pe care scria “Je suis Charlie” (“Eu sunt Charlie”), în semn de solidaritate cu victimele masacrului. Ei tineau in maini lumanari si stilouri, in sprijinul celor din Charlie Hebdo și al dreptului la libertatea presei.

Astfel de privegheri au fost organizate si în Trafalgar Square din Londra, precum și in Berlin, Toronto, Washington.

În Sofia, Bulgaria, oamenii au depus flori la gardul care înconjoară clădirea Ambasadei Franței, aducand astfel si ei un omagiu victimelor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.