STIRI Egipt | Curtea bisericii, incendiata chiar in ziua de Craciun

Curtea Bisericii Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, o biserică catolică parțial construita în satul Hijazh, din Egipt, a fost incendiata de persoane necunoscute, în ziua de Crăciun (7 ianuarie C.Iul.).

Credincioșii creștini planificasera oficierea unei slujbe în curtea bisericii, clădirea acesteia fiind parasita de 23 de ani, din motive de securitate, ei dotandu-si curtea cu scaune și corturi. Acestia “au fost surprinși” cand au descoperit ca “flăcările” devorasera o mare parte din curte.

Oamenii au reușit să înăbușe focul, dar după ce produsese deja pagube.

În 2010, o biserica de lemn, construita alaturi de biserica neterminata, a fost, de asemenea, incendiata, deși la acel moment s-a dat vina pe unele defectiuni la instalatia de alimentare cu energie electrică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.