Parohia Bora | Slujba de intocmire cu giulgiu nou a Sfintei Mese (foto)

Ieri, Preasfințitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Bora, cartier al municipiului Slobozia, situat pe malul drept al râului Ialomița, din Protopopiatul Slobozia.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit slujba de întocmire cu giulgiu nou a Sfintei Mese, urmată de Sfânta Liturghie.

La slujbă au participat si autorităţi locale şi judeţene, conform unor informatii oferite de Arhidiacon Silviu Nicusor Dascalu, reprezentant media al Episcopiei. Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina”, a Protopopiatului Slobozia.

Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar, preotului paroh Ilie Agapie, săvârșind Slujba Parastasului, pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei sfinte biserici, care are mai bine de 150 de ani de la sfințire.

Preasfinţia Sa a dăruit bisericii parohiale un Evangheliar, iar copiilor prezenți le-a dăruit câte o cruciuliță, ca mărturie a prezenței episcopale în această biserică-monument istoric.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.