STIRI Germania | Mii de protestatari pe strazile Leipzig-ului, pro si contra PEGIDA

Miscarea germana anti-Islam PEGIDA a scos pe străzile Leipzig-ului aproximativ 15.000 de protestatari, miercuri seara.

Poliția germană a desfășurat 4.000 de ofițeri de poliție pe raza orașului, conform BNT. Estimările săptămânalului german Der Spiegel sugerau că peste 20 000 de persoane s-au înghesuit pe principalele bulevarde din Leipzig, într-o miscare de “contra-protest”, împotriva cererilor LEGIDA.

“Vreau sa arat că toată lumea este binevenită în Leipzig. Culoarea pielii cuiva, religia sau orientarea sexuală nu sunt importante. Când ești în Leipzig, ești doar un cetățean obișnuit”, a declarat primarul Leipzig-ului, Burkhard Jung. El s-a alăturat mișcării de contra-protest.

“Tatăl meu a venit din Republica Cehă. Eu nu protestez față de oamenii care vin in Leipzig pentru a-si construi propria viata, aici. Eu sunt împotriva persoanelor care încearcă să ducă războaie religioase. Noi nu vrem acest fel de oameni”, a declarat Renate Hauser, un susținător LEGIDA, conform Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.